Sleeve pattern hack: making a leg of mutton sleeve

Modifiera ärmar! Skapa en "leg of mutton" puffärm

Har du hört talas om "leg of mutton"-ärmar? Jag vet, det är ett superkonstigt namn. Mutton betyder ju fårkött... Men hursomhelst är ju denna puffärm otroligt snygg! Jag älskar all denna volym och drapering upptill och att den sen smalnar av och blir tajt längs underarmen. 

Jag ville visa medlemmarna i Threads+ hur de kan göra för att själva skapa en sådan här ärm. Genom att utgå från en "vanlig" ärm, som sitter uppe på axeln, och modifiera till att bli en puffärm. 

Jag tog mitt mönster Linnéa och satte igång med att filma varje steg i mönstermodifieringen och sömnaden. Jag berättar och visar hur man kan skapa ännu mer volym, eller mindre. 

Vill du kunna se den här sykursen? Välkommen till Threads+ online sykurser! 

I kursen berättar jag också vilka olika slags tyger som kan passa till en sådan här ärm. Jag har ju valt ett ganska tunt tyg med fall, viskosjersey. Man kan också välja ett stadigare tyg som framhäver volymen och puffigheten än mer.