Mitt arbetsrum

Jag älskar att titta på bilder och se hur andra inreder sina syrum eller syhörnor, och när jag ändå hade storstädat häromdagen passade jag på att fotografera lite. Så välkomna in och kika på mitt arbetsrum!

Som ni kanske vet arbetar jag heltid med mitt företag och jobbar hemifrån. Jag har ett arbetsrum som också fungerar som gästrum och här sitter jag vid symaskinerna och datorn så ofta jag kan.

Det är ett ganska stort rum och högt i tak, fönster åt tre väderstreck och en altandörr, så det är ljust och härligt här. Det var inte många år sedan jag alltid sydde vid köksbordet så jag njuter verkligen av att kunna ha alla mina symaskiner och sybehör uppställda.

Jag syr mest på min symaskin som är en Janome Skyline S5 (längst till höger). Köpte den i somras och är helnöjd! Det känns som att jag för det mesta bara utnyttjar 30% av dess potential men det känns kul, att kunna växa med symaskinen.

I mitten står min overlock, en Brother 1034D som tuggat på troget i några år nu. Den funkar felfritt och är enkel att trä och förstå sig på.

Till vänster står min cover, en Janome Coverpro 2000 CPX. Den köpte jag också i somras och har inte hunnit bli bästis med ännu, men det kommer.

Jag älskar att kunna ha saxar, nålar, klämmor, sprättare, och annat smått och gott nära till hands. Förvaringstavlan SKÅDIS från IKEA funkar perfekt.

Även sytråden hänger ganska nära maskinerna. Jag känner mig ganska kluven inför att ha den upphängd på väggen, med tanke på damm osv som lägger sig på tråden. Egentligen skulle jag vilja ha all tråd i lådor, men det är ju så fint på väggen! Hur tänker ni med förvaring av sytråd?

Min man och jag byggde en arbetsbänk (med förvaring) med hjälp av 3 st KALLAX från IKEA och så satte vi hjul på den. Här har jag skärmattan och klipper tyg eller packar ordrar.

Till höger i rummet har jag ett litet skrivbord för datorn.

Min förvaringsbänk trodde jag skulle rymma en massa olika saker men den blev skrämmande fort full med tyg...

Min favoritväxt i arbetsrummet får också vara med på bild :) Denna fick jag som sticklingar i somras från min syster och nu har den blivit såhär fin. Är det någon som vet vad den heter?

Det finns även plats för en enorm hylla för alla mina symönster såklart. Jag har ganska många färdigpackade och redo att skickas ut, samt hundratals mönsterark och sömnadsbeskrivningar som är förvarade för sig och behöver paras ihop (och givetvis bindas med ett fint snöre) innan jag skickar ut till kund.

Sådär det var mitt arbetsrum! Hoppas ni tyckte det var roligt att se.


4 kommentarer

 • Hej.
  Vilket fint arbetsrum!Å,så ljust. Jag delar ett litet arbetsrum med maken. Tråden har jag i lådor. Vill inte ha dem dammiga. Vi bor i husbil april till september, så sy gör jag bara på vinterhalvåret.
  Din blomma är ett Lyckoklöver. Det latinska namnet vet jag inte. Men älskar dessa skira växter. Det blir ljusrosa klockor sen när den blommar. Blomman finns även med gröna blad och vita blommor.

  Siv Hansen
 • Jag har en lösning på tråden! Jag vill också ha min framme pga fint och smidigt, men vill inte ha den dammig. Lösningen är genomskinligalådor som går att att hänga på skådis. Det får plats fyra gütermann mara rullar per låda, perfa för coverpron. Jag ska tagga dig i en kommentar på insta så ser du hur jag gjort. Älskar dock hur tråden hänger hos dig, det är så fint! Fint hela rummet förresten, ser verkligen ut som ett rum som man vill vara i och jobba i.

  Karin
 • Vad fint du har fixat! Jag tänker nog som du angående trådrullarna. De är fina på väggen men inte så praktiskt med avseende på damm. Jag har ett IKEA micke skrivbord att ha maskinerna på (https://m2.ikea.com/se/sv/p/micke-skrivbord-vit-90214308/) och i dess lådor förvarar jag overlocktråd i olika färger. Mindre trådrullar har jag i glasburkar med lock på en vägghylla. Det blir också rätt fint om man färgsorterar dem :)

  Rutistrut
 • Åh, så snyggt och funktionellt. Är oxå precis igång med att inreda mitt syrum, måste bara först röja ut det som finns där nu. Jättebra tips på bra förvaring har jag fått nu, så blev jag riktigt taggad! ! Tack för det. 😁

  Bittan Edoff

Lämna en kommentar

Vänligen notera, kommentarer måste godkännas innan de publiceras