Lining the Billy & Betty bomber jacket

Sy en fodrad ytterjacka av mönstret Billy & Betty

Detta är det första av två blogginlägg som visar hur man kan fodra vår bomberjacka Billy & Betty. Vi är så glada för Frida Hermansson som har gjort denna sybeskrivning och mönstermodifiering åt oss! Spana gärna in mer av vad hon skapar, på instagram: @virvelvi.

Varsågod Frida!

***

 

Jag älskar Bomberjackor. Hemma hos mig finns dem som korta jackor och som långa jackor, i vävt tyg och i stretchigt tyg, i tjocka varianter och i tunna varianter. De finns som finjackor och vardagsjackor, som inneplagg och som ytterplagg. Bomberjackan och dess varianter känns som ett stående plagg i hela familjens garderob helt enkelt.

Nu när hösten kommit insåg jag dock att den tunnare sommarjackan till minsta sonen inte höll för kylan längre och att han faktiskt saknade ett bra mellanting innan det är dags för vinterutstyrseln. Därför bestämde jag mig för att sy en fodrad höst/vårjacka till honom av det nya mönstret Billy & Betty.

Sonen drar egentligen storlek 104 men eftersom jackan kommer bli tjockare och dessutom är tänkt som ett ytterplagg valde jag att bredda den till 116 och förlänga den till ca 110. På så sätt hoppas jag den passar honom även i vår.

Jag har använt mig av ett teddyliknande tyg som foder, tjock jackmudd och en möbelsammet som själva jackan. Jackan kanske inte är den mest lekvänliga varianten men visst kan man sy en jacka bara för att den ska vara snygg